Тимът на България записа втора поредна победа на новия отборен тенис турнир ATP cup в Австралия - над Молдова с 2:1.

Димитър Кузманов и Григор Димитров спечелиха с по 2:0 сета, съответно над Александър Козбинов и Раду Албот. На двойки Димитров и Александър Лазаров загубиха от Албот и Козбинов - 4:6, 6:7(4). Двубоят имаше значение само за крайния резултат и класирането.

Воденият от играещия капитан Григор състав започна с паметна победа срещу Великобритания в петък. Във вторник нашите се изправят срещу Белгия с Давид Гофен.

И днес първи на корта излезе Кузманов, който записа първата си победа в ATP тура - 6:1, 7:5 срещу Козбинов. В първия сет Мико беше почти перфектен, като записа три пробива и даде само един гейм на своя опонент.

Димитър Кузманов.

Във втория пловдивчанинът дръпна с 4:0 и две точки за нов брейк. Козбинов се измъкна и на свой ред направи серия, като върна двата пробива и изравни резултата. При 5:4 той отрази три мачбола на Кузманов на сервис на българина - 5:5.

Все пак втората ни ракета запази хладнокръвие, отново взе връх на началния удар на противника си и малко след това ликува при общо петия си мачбол.

След него Григор Димитров даде шансове на звездата на молдовците Раду Албот само във втория сет - 6:2, 6:3.

В първия Гришо поведе с 3:1 и 4:1. При 5:2 той записа втори пробив. Във втория набързо поведе с 2:0, но след две двойни грешки Албот го проби и малко след това изравни - 2:2.

При 4:3 капитанът ни отново смути Албот при подаването му, което се оказа достатъчно за втори пореден успех с 2:0 сета.

Този път на двойки Димитров и Лазаров отстъпиха след подвига срещу британците Джейми Мъри и Джо Солзбъри. Бяха и по-освободени, след като победата вече бе гарантирана.

В първия сет един пробив на молдовците се оказа достатъчен. Във втория нашите поведоха с 2:0, но последва бърз рибрейк. Така се стигна до тайбрек, в който Албот и Козбинов донесоха първа точка на Молдова в ATP cup.

Отново много българи подкрепяха отбора ни в залата в Сидни.