Историята с водата на Перник е част от сценарии срещу правителството на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, смята Красимир Велчев – заместник председател на партията и член на Изпълнителната комисия.

"Два пъти Борисов подава оставка, трети път няма да има" - заяви той в предаването „Лице в лице" по "Би Ти Ви" и добави - "3,5 млн. лева за ремонт на ВиК инсталацията на града са отпуснати по времето на Орешарски – през 2014 г.".

По думите му проблемът е, че магистралният водопровод на Перник отвсякъде тече.

"В момента, в който се взеха мерки и отпуснаха средства, тогава започнаха протести, водени от Корнелия Нинова. 2005 г. се приватизира ТЕЦ-Перник срещу 2 милиона лева дългове към фирма за извозване на земни маси", припомни още Красимир Вълчев.

Според него, ако тогава тези пари са влезли в общината, много неща щяха да се направят.

Съоръженията в Перник били строени в средата на миналия век и „няма как да издържат такъв експлоатационен период”.

През последните 30 години на демокрация ГЕРБ управлява само 4 години в община Перник, припомни Велчев.

За проблемите с язовир Бебреш Вълчев коментира, че никой не е знаел, че кметът на Ботевград е направил изявление. Кметовете трябва да подават сигнали при проблеми, коментира той.

„Правителството имаше идея всички ВиК дружества да се обединят за да ползват европейски средства”, припомни Красимир Велчев.

Според него в Перник до две седмици трябва да се ремонтира пречиствателната станция, а магистралният водопровод ще бъде ремонтиран до два месеца и половина, тогава ще започне влизане в града за ремонти на мрежата. Увеличен е и потокът в язовира – до 190 литра в секунда, отбеляза Красимир Велчев.

За кмета на Симитли, който участва в сбиване в новогодишната нощ в града, Велчев заяви, че не го познава лично, но е чувал за него много хубави неща.

„Това е един човек, за който няма да чуете да е взел подкупи, подпомага малкия бизнес, това му е четвърти мандат без конкуренция, хората го подкрепят, той има силно развито чувство за справедливост”, каза Велчев. "Тази тема ще се разследва, след това Изпълнителната комисия на ГЕР ще се произнесе", добави той.