Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Една крачка по-близо сме до напълно автономните коли." Така инженерите на "Тесла" представят новата Tesla D.

Бижуто в колекцията на електромобилите е не само красиво, но и изключително мощно. Луксозният седан се отличава от S серията с двата си мотора - един стандартен отпред и един в задната част на колата. Това осигурява на Tesla D цели 687 комбинирани конски сили - 470 от предния мотор и още 217 от задния. За разлика от S серията, която има стандартното предно предаване, D има двойно. Колата ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,2 сек. и вдига до 250 км/ч със своите 691 конски сили, което несъмнено я нарежда в класацията на суперавтомобилите.

Името на новата серия D идва от dual (двоен) - 2 мотора и двойно предаване за изключителна
мощност.
 Снимка autonet.ca

"Тесла" ще работят усърдно и върху подобряването на автопилота. Благодарение на нова система от камери, сензори и софтуер новите им автомобили ще могат не само да поддържат постоянна скорост, но и да променят сами посоката, да спазват пътните знаци и да паркират самостоятелно. Напълно автономната кола е все още мечта смятат инженерите на "Тесла", но според тях моделът D е много важна стъпка към деня, в който автомобилите ще се движат изцяло сами. 

"Все още звучи като научна фантастика, но сме много близо. Самоуправляващите се автомобили са превозните средства на бъдещето", смело заявава Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motors.

Новата Tesla D има и усъвършенствана спирачна система, както и автоматична спирачка за "спешни случаи". Мъск коментира, че засега самоуправлението не е достатъчно безопасно. Инженерите имат още доста работа върху момента на превключване от изцяло компютърно управление към ръчно от шофьора, който се определя като най-рисковата част по време на пътуването . 

Естествено, много подобрения означават и по-висока цена. Новият луксозен седан от D серията се очертава като най-скъпия автомобил на Tesla до сега - цената започва от 120 000 долара без екстри, но от компанията предвиждат и 3 "по-бюджетни модела" сътоветно по 70 000, 90 000 и 100 000 щатски долара

Ключови думи

Коментари

Aпартамент или тесла...!?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.