Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

154 души са били настанени през изминалото денонощие в кризисния център на столицата, съобщава "Фокус".

Агенцията цитира Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София Пепи Джуренов.

Въпреки ниските температри, по думите му нощта е минала спокойно.

Както Клуб Z вече писа, кризисният център отвори врати от 1 декември. Той се намира в кв. „Захарна фабрика”, бл. 51-А. и разполага с 80 места. Има и друг в бл. 48-А на същия квартал.

В дните с ниски температури хората могат да останат в центъра, като ще им се предоставя подслон, храна и консултации със социален работник.

Гражданите, които желаят да подадат сигнали за нуждаещи се от настаняване хора, могат да звънят на тел. 112 или на телефона в центъра – 0889 095 417, 0889 755 478.

Прогнозите обаче са добри - температурите ще скочат до 18 градуса. Денят ще е тих и сух. Мъгли ще се стелят на много места в равнините и покрай големите водоеми като река Дунав. Ще има температурни инверсии в котловините.

Температурите в най-топлите часове ще са от 8-9 градуса по местата с мъгли докъм 17-18 в Предбалкана и около Черноморието.

В планините ще е топло за сезона с разкъсана облачност и вятър със скорост до 20-30 километра в час. Температурите – от 10  градуса по високите части до 15 градуса в ниското.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.