Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и един от големите му съперници Тайсън Фюри могат да направят неочакван екип скоро. Поне от публични изявления на двамата излиза, че Джошуа може да стане спаринг партньор на своя сънародник в подготовката за мача му с Дионте Уайлдър на 22 февруари.

Двубоят е за титлата на WBC (Световен боксов съвет) - единствената, която липсва на Джошуа и е притежание на американеца Уайлдър. Преди година Бронзовия бомбардировач и Циганския крал направиха страхотен двубой, който завърши наравно. В края на февруари предстои реванш.

Предложението за любопитния спаринг дойде първо от Джошуа. Неговата цел не е просто да помогне на Фюри, с когото до неотдавна разменяха остри реплики в медиите. При победа на Циганския крал ще бъде много по-лесно организирането на обединителен мач за всички колани. Докато преговорите с Уайлдър вървят трудно от години.

"Добре дошъл си в моя лагер, за да поработим добре и да набия Дионте Уайлдър както си е редно, заяви Тайсън Фюри, цитиран от Би Би Си. - Надявам се, че си сериозен, с радост ще те приема. А когато бия Уайлдър, ще изляза и срещу теб, Ей Джей, няма проблем."

На 7 декември Антъни Джошуа би по точки в 12 рунда Анди Руис в Саудитска Арабия и си върна титлите на IBF, WBA и WBO. Следващият му съперник през пролетта на 2020 г. ще бъде Кубрат Пулев или Александър Усик, които са официални претенденти съответно на IBF и WBO.

Британецът заяви наскоро, че вече изучава и двамата, а мачът може да бъде договорен скоро.

"Наистина мисля съвсем честно, че Фюри трябва да победи Уайлдър, коментира Антъни Джошуа пред "Скай спортс". - Според мен мач с Тайсън ще бъде организиран по-лесно, отколкото с Уайлдър. В такъв случай е ясно за кого ще викам. Представете си наш мач на британска земя. Ако Тайсън има нужда от мен, ще направя един спаринг с него, за да е възможно най-добре подготвен."