Йордан Лечков обяви днешното решенше на Изпълкома на БФС за отстраняването му като вицепрезидент и отговорник за националния отбор като "нелегитимно". Един от Четвъртите в света е подал жалба в съда заради вписването на Михаил Касабов като и.д. шеф на централата на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов.

„Всичко, което се прави, се прави по неправилен начин, коментира Лечков пред журналисти след днешната сбирка, насрочила извънреден конгрес за 7 юни догодина - против волята на бившия кандидат за кмет на Сливен. - Този Конгрес няма как да бъде свикан от този временно изпълняващ президент или този Изпълком.”

„Аз съм подал жалба в съда за решенията на предишното заседание. На 14 октомври се случи нещо на мача, никой не говори за това, на 18 октомври пак се случиха някои неща, има проверка на държавата, доколкото разбирам до утре има краен срок, продължи Лече. - Ще се произнесат органите. Има си ред и през цялото време ви казвам, запазих мълчание, сега вече мога спокойно да говоря. Нито една дума не съм казал срещу колега или срещу футболисти. Обърнете се към устава, имаме си ред, имаме си начин на предложение кой да бъде и кой да не бъде вицепрезидент. Питате ме, трябва да бъда разбираем. Подал съм си по надлежния ред в съда моите опасения, сега това, което взехме като решения днес - пак е нелегитимно. Всяко едно решение.”

Според Лечков клубовете не искали сега конгрес и искали Борислав Михайлов да остане.

„Има два начина да бъде свикан Конгрес, на първо място от клубовете, вчера имахме среща с областните, те казаха, че няма да приемат оставката на Борислав Михайлов, добави бившият ас на "Хамбургер", "Олимпик" (Марсилия) и "Бешикташ". - Сега трябва да изхарчим 500 хиляди лева за конгрес, защото някой го иска. Лично аз заявявам, че нямам намерение да се кандидатирам за президент. Нямам намерение, нито ми е детската мечта, моят президент е бил Борислав Михайлов."

„Без да търся конспирации, предния път обезглавихме Михайлов, сега Лечков, следващият път ще е Костадинов”, продължи босът, визирайки наследилия го на поста Емил Костадинов.

„Задават се квалификации, вместо да се концентрираме върху тези мачове, а едва след това да мислим за нов Конгрес. Начинът, по който се върви, правят колегите грешка след грешка. Аз искам следващият конгрес да е редовен, а не да е извънреден”, призна амбицията си бившият халф.

И за финал стигна още по-далеч в тезата си за нелегитимни решения:

Може да се окаже, че и селекционерът е нелегитимен, браво на вас, може да се окаже, че трябва да се подписват нови договори. Договорите не са страшни, те могат да се преподпишат. Аз не съм подписвал договор с Дерменежиев. Трябваше по устав, ясно е кой трябва да е първият вицепрезидент. Можеха по друг начин да са нещата, аз съм първи вицепрезидент. Първият вицепрезидент може да преупълномощи всеки човек. Аз не съм се подписвал, даже и другите колеги не са се подписвали.”