Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турция ще завърши строителството на газопровода "Турски поток" до края на тази година, заяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез, цитиран от БТА.

Министърът бе на инспекция в района на град Виза, окръг Къркларели, където се извършва строителството на газопровода. По "Турски поток" ще се транспортира руски газ през Турция за Европа.

По думите на турския министър вече са получени всички необходими разрешителни съгласно изискванията в законодателството за околната среда и горите.

"Ако не се случи нещо извънредно и непредвидено, строителството на газопровода "Турски поток" ще завърши до края на тази година. Той се състои от две тръби.

Едната тръба е предназначена за Турция и ще бъде свързана към националната газопреносна мрежа. Втората тръба на "Турски поток" ще минава през България, Сърбия и ще стига до Европа", допълни турският министър.

Коментари

Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

в Черно море тръбата е с формата на крив макарон-за да стигне до

Соросоиди и соросоидки, протестъри и протестърки, сигурно изпитвате мощен оргазъм от това че Южен поток не преминава през България, а през Турция? Северен поток е построен, Северен поток 2 се строи Южен поток, но през Турция е почти готов. Нали руска газ не можело да влиза в ЕС, като аргумент да няма южен поток през България? Вашите протести , протестъри и протестърки също допринесоха за това, тръбата да не влиза в България , а през Труция. Това е пример, нагледен за крив макарон. Също и за мидъл фингър. В момента руския транзит за Турция преминава през България-турците плащат по 200 000 000 долара годишно на България за транзита. Сега това ще спре-Турция вече има директна тръба, вместо, ако Южен поток влизаше през Варна-за запада и с отклонение за Турция. Турците щяха да продължат да плащат на България в следващите 60-70 години, ако тръата беше директна до България. България пропусна уникалния шанс да държи газовото кранче на Европа, сега газовото кранче е в турция, България пропусна да събира поне 60 години огромни транзитни такси, сега тези такси ще са за Турция. И ще се наложи България да плаща на Турция са транзита на Руска газ до България. Руската газ ще стига до западна европа,, ако трябва и през екватора. Спряхте тръбата през България, и подарихте огромни ползи на турците. Хайде дайте обяснение-защо руска газ може да има директно до Турция но не и до България. Защо руска газ може да има директно да Германия ,но не и до България. Защо Северен поток може, а южен-през България-не може.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.