Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първата фабрика за електромобили „Тесла“ ще е край Берлин. Това заяви изненадващо и за самите германци снощи Илън Мъск на прескоференция в германската столица.

„Това е чудесна новина за Берлин и Бранденбург. Отдавна се водят преговори и се радвам, че нашите аргументи са били убедителни“, заяви премиерът на Бранденбург Дитмар Воидке.

„Тесла“ отдавна търси място за свой завод в Европа и Германия бе една от първите й желани цели. Новата фабрика ще е готова до края на 2021 година и ще е недалеч от новото столично летище. Ще бъдат създадени около 10 000 нови работни места, като на сайта на „Тесла“ вече има изписани позиции.

„Взехме решение фабриката да е до новото берлинско летище, но смятаме да се справим с малко по-високо темпо от това при строежа на аерапорта“, пошегува се Мъск, визирайки продължилото над 10 години и обвито в корупционни скандали построяване на трето летище в германската столица.

„Ще започнем с производството на модел Y“, съобщи още той. Това е модел, който излиза на пазара догодина.

Освен фабриката, Мъск ще построи и изследователски и дизайнерски център в Берлин.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.