Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Румъния - десноцентристът Клаус Йоханис, е на път да спечели втори 5-годишен мандат - това показват предварителните резултати от провелия се днес първи тур на президентските избори в северната ни съседка. 

Йоханис печели 39 процента от гласовете. Негов опонент в балотажа ще е Виорика Дънчила - доскорошен премиер социалдемократ. Нейният резултат е 22 на сто на вота днес. 

От останалите 12 кандидати за президент най-добре се е представил лидерът на дясноцентристкия Съюз за спасение на Румъния - с 16 процента. 

Данните за избирателна активност от 48 процента не отчитат рекордните 660 000 гласа от румънците в чужбина.

Вторият тур на вота е след 2 седмици.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.