Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лондонски ресторант предлага най-скъпия бургер, съобщи CNBC. Аранжирания със златно фолио и хайвер сандвич се продава за 1100 лири стерлинги (около 2750 лв.) в ресторанта с американска кухня Honky Tonk.

Бургерът, наречен Glamburger (glam, съкратена форма на думата glamour, която означава "блясък") е дело на известния шеф Крис Лардж по случай на 5-милионния клиент в хранителната секция на сайта за колективна търговия Groupon. В него има месо от скъпата порода японски говеда кобе, както и от новозеландски елен.

Но това не е достатъчно. За гарнитура към сандвича е добавен омар, пържен в ирански шафран, наред с хайвер от белуга и опушено с дъбови клонки патешко яйце. Питката е обвита със злато, в добавка има настърган бял трюфел, както и сок от манго с шампанско.

И все пак това не е най-скъпият бъргер. В Книгата на рекордите "Гинес" още от 2000 г. стои 5000-доларовият бъргар на орегонския ресторант Juicys Food. Но той тежи 352,44 килограма, а Glamburger-ът е само 280 грама. 

Ключови думи

Коментари

Ебати подигравката - половината население на Земята умира от глад, а тия се лигавят с храната!!! Не е нормално това!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.