Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голямата коалиция в Германия смята, че се справя успешно с мандата си и възнамерява да управлява до края му през 2021 година. Това става ясно от равносметката, която управляващите в Берлин направиха днес по повод преполовяването на мандата си.

Доклад от 83 страници за досегашното управление на голямата коалиция в Германия бе представен пред журналистите днес в Берлин. На базата на изводите от него християндемократите и социалдемократите решиха да продължат със съвместното си управление до следващите избори през 2021 година.

“Живеем във време, в което е трудно да се постига баланс между различните интереси в политиката и обществото, а демократичните принципи губят одобрение“, установява с тревога докладът. 

Правителството отбелязва обаче, че дори и в тази обстановка, успява да постига компромиси по най-важните проблеми пред германското общество. Сред най-важните предстоящи решения се посочва това за приемането на базисна пенсия, която да се изплаща на всеки, работил 35 години в Германия. Коалицията смята да подкрехи финансово свръхзадлъжнели общини, ако се постигне и политичеки компромис за това. Помощта ще е еднократна. Остава непроменена целта да се постигне пълна заетост на пазара на труда въпреки започналите конюнктурни проблеми.

Преполовяването на мандата се отбелязва и с дълбоки кризи и в двете партии. Германските социалдемократи търсят нов лидер след оставката на Андреа Налес. Лидерката на християндемократите Анегрет Крамп-Каренбауер пък губи подкрепа в партията си и на предстоящия им конгрес се очаква да понесе сериозни удари от отцепници в нея.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.