Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският премиер Борис Джонсън сравни лидера на Лейбъристката партия Джеръми Корбин със Сталин, съобщи Асошиейтед прес.

Министър-председателят е изразил укорителния си коментар в колонката си в "Дейли телеграф", където се завърна, след като си подаде оставката като външен министър от кабинета на Мей на 9 юли 2018 г.

Джонсън е убеден, че Корбин има готовност да вдигне данъците толкова своеволно, че това ще унищожи британския просперитет.

По думите му лидерите на лейбъристите атакуват богатите "с наслада и отмъстителност, невиждана от времето, когато Сталин преследваше кулаците" (по-заможните селяни, които стават жертва на режима през 30-те години на миналия век). Ето го и точния цитат.

"Трагедията на модерната Лейбъристка партия под водачеството на Джеръми Корбин е, че те презират мотива за печалба толкова интуитивно - и биха повишили данъците толкова своеволно, че биха унищожили просперитета на тази страна. Те се преструват, че омразата им е насочена само към определени милиардери и сочат с пръсти към индивиди с наслада и отмъстителност, невиждана от времето, когато Сталин преследваше кулаците."

Вчера Корбин обвини Джонсън, че ще подпише толкова съкрушителна за британските работници търговска сделка със САЩ, че ще допринесе за появата на "тачъризъм на стероиди". Лейбъристът отвръща и на последната атака на премиера, като публикува съобщение в туитър над снимка с цитата на министър-председателя.

"Безсмислиците, които супербогатите измислят, за да не плащат малко повече данъци"...

 

 

Джонсън ще се срещне с Елизабет II днес, за да отбележат формалното разпускане на парламента в подготовка за предстоящите избори. Кампанията на Консервативната партия официално ще стартира, след като той изнесе реч по-късно през деня.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.