Григор Димитров победи Давид Гофен със 7:5, 6:3 на Мастърса в Париж и е в третия кръг на надпреварата, където го чака Доминик Тийм (Австрия).

Белгиецът е "клиент" на българина - балансът между двамата вече 8:1 в полза на Димитров на ниво ATP.

Днес Григор показа много стабилна игра. Той започна колебливо в двубоя, но набра скорост и го завърши като в най-добрите си дни.

Гофен проби за 2:1 в първи сет, след като даде отпор на своя съперник и приятел още в откриващия гейм. При 2:3 Димитров поведе с 40:0 и успя да реализира втория брейк пойнт, за да изравни резултата.

Нататък сервиращите продължиха без грешка, като Григор се представяше все по-успешно на началния си удар. Както и Гофен, но при 5:6 той пак се пропука и Димитров го проби отново, този път на нула. 

Във втория сет първата ни ракета сериозно притисна белгиеца още в първия му сервис гейм. Давид оцеля с много мъка и изравни - 1:1. При 3:2 обаче Димитров материализира превъзходството си и за броени минути поведе с 5:2.

След размяна победата отиде на сметката на Григор Димитров, който за първи път от US Open насам записа две поредни победи. За попадане на четвъртфиналите в последния за годината турнир от Мастърс 1000 най-добрият ни тенисист ще има по-тежка задача срещу Тийм.

Австриецът тъкмо спечели домашния си турнир във Виена. Двубоят Тийм - Димитров е в четвъртък. Световният №5 победи по-рано днес Милош Раонич със 7:6(5), 5:7, 6:4.

Парижкият Мастърс вече предложи изненада - отпадна Данийл Медведев. Французинът Жереми Шарди зарадва своите сънародници - 4:6, 6:2, 6:4. Така приключи изумителната серия на руснака от поредни финали - те са шест от лятото насам в турнири, в които участва. За последно Медведев отпадна преди финала на "Уимбълдън".