Независимият кандидат за кмет на столицата Мая Манолова се е съгласила, а Йорданка Фандъкова (кандидат на ГЕРБ) е отказала дебати между двете, модериран от „Спаси София“. И с водещ Борис Бонев - определян като изненадата на тези избори с високия му четвърти резултат като независим кандидат, каквато бе първоначалната идея. 

Това казаха за Клуб Z от гражданската организация, потърсени от нас по повод на това, че самата „Спаси София“ направи предложението за дебати на неутрален терен и даде срок за отговор на щабовете на двете кандидатки за кмет на столицата до 14 ч на 30 ноември, тоест днес.  

Манолова и Фандъкова ще се изправят тази неделя на балотаж за кметския стол в столицата. Предвид това, че събота е ден за размисъл, поканата за дебати бе за четвъртък. Другият възможен  ден по закон бе петък, но очевидно дискусия в този формат няма да има. 

Манолова е била съгласна с условията на „Спаси София“. От ГЕРБ обаче са настоявали за дебати с екипите на двете кандидат-кметици, а не само между тях двете, и са заявили пред „Спаси София“, че за тях под неутрален терен се разбира ефирът на Българската национална телевизия (БНТ). Посочили са още, че държат на своето изискване за експертност.