Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Външното министерство потвърди днес, че два руски военно-транспортни самолета със зенитно-ракетни комплекси С-400 са прелетели над България за Сърбия  и обратно съответно на 22 и на 30 октомври.

В съобщение до медиите дипломатическото ведомство посочва, че оръжията са били пренасяни за съвместни руско-сръбски военни учения.

Министерството посочва, че България е дала разрешение за полетите съгласно законовите процедури за това.

Те включват вербална нота до Сърбия за потвърждаване на крайната дестинация на товара и съгласуване с министерствата на отбраната и на транспорта у нас.

МВнР посочва, че е предоставило "исканото дипломатическо разрешение за реализация на заявеното прелитане при условие, че полетите ще се реализират при стриктно спазване на правилата и процедурите за извършване на полети във въздушното пространство на България".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.