Мая Манолова крие своя екип, обяви днес предизборният щаб на ГЕРБ. Вчера хората на Фандъкова предложиха дебат между кандидатите за кмет на София (без да се споменават имената им), който да се проведе на "неутрална територия" и с възможност да бъде излъчен или отразен от всички медии, предлага предизборният щаб на коалицията между ГЕРБ и СДС. В съобщението се обяви, че дните между двата тура на местните избори са много малко, а на столичани "дължим информиран избор". 

"Вече повече от месец Мая Манолова продължава да крие и хората, които стоят зад нея, и парите, с които финансира кампанията си. На твърденията си за кмет в сянка, тя отговори с екип в сянка, който и до момента е неизвестен", пишат днес от щаба на Фандъкова.

Известно е, че на балотаж в неделя отиват кандидатката на призоваващия щаб Йорданка Фанкъкова и издигнатата от инициативен комитет Мая Манолова. Спред предварителните данни от преброяването на резултата в столицата Фандъкова води с 9 пункта след първия тур на изборите.  

В призива за организиране на дебат пише, че освен кандидат-кметиците, в него могат да участват и "техните екипи" по темите, които "обществото е показало, че са най-важни за него". 

"Категорични сме, че нашите съграждани заслужават структуриран дебат с ясен регламент и достатъчно време, за да се чуят предложенията на кандидатите и екипите им по темите, които обществото е показало, че са най-важни за него. Градът ни има нужда от ясни отговори на съществените въпроси и според нас те могат да се чуят точно в един такъв дебат.", става ясно още от призива. 

От самото съобщение става ясно, че призивът е отправен чрез медиите.

Мая Манолова му отговори във фейсбук:

"Разбирам от медиите, че от щаба на г-жа Фандъкова ме били поканили на дебат с екипите на “неутрален терен”. 
Отговорът ми е прост, ще се явя на всеки лидерски дебат с г-жа Фандъкова, очи в очи, а не криейки се зад екипи и съветници. Смятам, че го дължим на гражданите, за да направят своя информиран избор. Време е София да има кмет, който да носи лична отговорност, а не изпълнителен директор".

 

Последно опит с организация на подобен дебат - на неутрална територия и с опция всички медии да го отразят, имаше в Украйна - на президентския вот тази пролет между действащият тогава държавен глава Петро Порошенко и спечелилия вота в крайна сметка Володимир Зеленски. Проведе се на стадион. Идеята беше на екипа на Зеленски.