Рапърът Кание Уест заяви в интервю в предаването "Бийтс 1 шоу", че е уверен, че един ден ще стане президент на САЩ, съобщава Франс прес.

Медийната изява на четиридесет и две годишния музикант се състоя броени часове преди излизането на новия му албум Jesus is King. Уест, който от известно време публично афишира привързаността си към християнството, застъпи разнообразни теми в с водещия на шоуто Зейн Лоу - от порнографията до Доналд Тръмп.

Той открито заяви поддръжката си за републиканския президент. Уест често се явяваше на публични места с червена бейзболна шапка, на която беше изписан предизборният лозунг на Тръмп.

"За най-големия жив изпълнител носенето на червена шапка беше като Божия шега срещу всички хора от левицата. Исках да им кажа - "Не, вашите номера не минават пред Кание!", обясни рапърът.

Той увери аудиторията, че един ден ще стане новият стопанин на Белия дом. Уест довери, че е помолил всички членове на екипа, който му помогна да запише деветия си студиен албум, да се въздържат от извънбрачни сексуални връзки. Рапърът си призна, че навремето бил болезнено пристрастен към порнографията и към секса, но сега вече не бил зависим от тях.
Излизането на новия албум на Уест Jesusu is King е придружено с появата на 30-минутен едноименен филм. Рапърът довери, че десетият му албум ще е със заглавие Jesusu is Born и ще види бял свят по Коледа, съобщава БТА.