В Бобов дол "България без цензура" очаквано смачка политическите си конкуренти. В миньорското градче, в което бизнесменът Христо Ковачки има думата за това какви да са резултатите на изборите, партията на Николай Бареков е получила повече гласове, отколкото ГЕРБ и БСП взети заедно, показа проверка на Клуб Z в протоколите от вота.

"Цензурата" е победител във всичките 8 избирателни секции в градчето, а гласовете за формацията, в която малко преди изборите се включи партия "Лидер", са общо 963.  За ГЕРБ са гласували 521 души, а за "БСП-Лява България" - 425.

Резултатите от вчерашните избори са съвсем различни от тези, които се получиха на евровота. Тогава "Коалиция за България" (БСП) събира общо 1065 гласа срещу 379 за ГЕРБ, което позволи на "Столетницата" да изпревари с малко ГЕРБ в  цялата Кюстендилска област.

През май резултатът в Бобов дол бе очакван след скандалното видео, в което шефове в мините инструктират миньори как трябва да гласуват с номер 15 (Коалиция за България), за да бъде фирмата "добре с правителството".

Репортажът бе излъчен първо по Нова телевизия, но номерът на партията бе заглушен от звуков сигнал. 

На тези избори също имаше инструктаж да се гласува, но не с номера на БСП, а с "фаталния за статуквото №13", разказаха работници в мините пред Клуб Z.