Милош Крушчич, първият помощник треньор на Люпко Петрович, е новият старши на ЦСКА-София, поне ако се съди от думите на спортния директор на клуба Кристиано Джарета.

Италианецът заяви това по БНТ. Крушчич беше в щаба на прочутия си сънародник и бе най-деен в указанията край страничната линия. Също така ръководеше тима при наказание на Петрович.

"Знам, че всички очакват да научат кой ще бъде следващият треньор на отбора. Нашето решение е да продължим с Милош Крушчич. Той беше асистент на Петрович и има необходимите умения, за да води тима. Основното решение е на Гриша Ганчев. Всички важни решения идват от него, заяви Джарета в ефира на държавната телевизия. - Познаваме Милош от пет месеца. Работим с него всеки ден. Назначаването му не означава, че се отказваме от амбициите си до края на сезона."

Снощи се заговори, че Любослав Пенев е пред завръщане на "Българска армия". Това обяви друг директор - Стойчо Стоилов, пред феновете, с които имаше среща заради поисканата му оставка. Стоилов заяви, че фаворитите за поста са двама - Стамен Белчев и Пенев-младши.

Първият отклонил поканата - заради сегашния си клуб "Арда". С втория Стоилов говори пред запалянковците - те чуха на високоговорител, че докато е бил наставник Пенев не е получавал вмешателство в работата си.

Според Стойчо Стоилов причина за изненадващото напускане на Любо през пролетта бил бунт на част от чужденците, воден от бившия капитан Рубен Пинто.

Пред БНТ Джарета нарече информацията за връщане на Пенев "спекулация". С него не били водени преговори. Разрив в отношенията с Гриша Ганчев пък бил причината за изваждането от състава на Николай Бодуров.

"Люпко Петрович сам напусна, не сме го уволнявали. Не показахме оптималния си потенциал под негово ръководство. Някои от играчите тепърва навлизат във форма. Може би с различен подход към тези играчи нещата ще се случат", продължи италианецът.