Първият официален трейлър на „Ирландеца” на Мартин Скорсезе вече е онлайн. Тази есен емблематичният режисьор се завръща към любимия си (и любимия ни) жанр „гангстерска драма“. За целта авторът на „Добри момчета” се събра отново с „добрите момчета” – киноикони и негови отдавнашни музи: Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши…

Ако на оскарите имаше категория за гангстерски филм, вероятно „Ирландеца” щеше е да е с най-много номинации – въпреки че Де Ниро, Пачино и Пеши вече са печелили заветната статуетка, а след многобройни номинации не много отдавна и Скорсезе се сдоби с този трофей.

Изглежда несправедливо, че всеки от тях има само по един „Оскар“, но от „Нетфликс” са инвестирали много в проекта с надеждата „Ирландеца” да стане един от основните претенденти за „Оскар” тази година. Стрийминг гигантът има и още няколко заглавия, от които се очаква да се включат в състезанието, но филмът на Скорсезе изглежда с най-големи шансове.

Де Ниро играе ролята на наемния убиец на мафията Франк Шийрън, който е замесен в изчезването на профсъюзния лидер Джими Хофа, изигран от Пачино. Пеши е престъпният бос Ръсел Буфалино. В новия трейлър се вижда, че Шийрън е разпитван от адвоката Бил Буфалино (Рей Романо), което му дава възможност да си припомни някои по-ярки моменти от убийствената си кариера.

В звездния актьорски състав на „Ирландеца” блестят и имената на Харви Кайтел, Ана Пакуин, Боби Каневале.

„Ирландеца” е базиран на книгата от 2004 г. за живота на Шийрън „I Heard You Paint Houses” на бившия следовател Чарлс Бранд. Филмът ще има ограничено разпространение по кината и ще бъде достъпен в Нетфликс от 27 ноември.

Площад Славейков