Силвано Пранди остава начело на националния отбор по волейбол за мъже, стана ясно след работна среща на част от управителния съвет на федерацията.

Говореше се, че италианецът може да бъде уволнен след разочароващото представяне на Евроволей 2019. Тимът ни отпадна на осминафинал и остана извън топ 10.

На сбирката е взето решение да се направи разговор с Пранди за най-важната надпревара, която предстои на селекцията - олимпийската квалификация в Берлин (5-10 януари 2020 г.). Това ще е последният шанс на отбора да се класира на игрите в Токио. Дотогава е договорът на италианеца.

Управата ще иска да изслуша Пранди за намеренията му за подготовката и селекцията за турнира в германската столица. Босовете недвусмислено заявиха, че треньорът трябва да бъде убеден да вземе всички най-опитни играчи. За Европейското той остави в България състезатели като братята Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов и т.н.

Още след поражението от Словения личности в българския волейбол изразиха недоволство от това решение на специалиста, известен като Професора. Освен това личеше, че съставът не е в добро физическо състояние.

Смяната на специалиста не е обсъждана, волейболните началници са се обединили около становището да спазят договора му.