Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британската полицията арестува втори заподозрян за кражбата на златната тоалетна от замъка, където се е родил Уинстън Чърчил, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.
Мъжът е на 36 години. Задържан е по подозрения за заговор за кражба и е освободен, докато продължава разследването.
Обвинения още не са повдигнати нито срещу него, нито срещу първия заподозрян, който беше задържан в деня на кражбата на тоалетната от замъка "Бленъм".
Златната тоалетна е от изложбата на италианския концептуалист Маурицио Кателан. Тя е произведена от злато 18 карата и е оценена на над 1 млн. паунда. Произведението, наречено "Америка", е замислено като сатира за прекомерното богатство. То е напълно функциониращо и е свързано с канализацията. Затова демонтирането му е причинило значителни щети, съобщава БТА.
Златната тоалетна "Америка" беше изложена в музея "Гугенхайм" в Ню Йорк от септември 2016 г. до лятото на 2017 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.