Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Случващото се е малко странно, малко повърхностно и засега въпросите са много повече отколкото отговорите."

Това коментира политологът Огнян Минчев пред БНР по повод на т. нар. шпионски скандал.

Според него "скандалът е в развитие и това, което предстои да видим, ще бъде по-значимо от това, което вече сме видели".

Огнян Минчев отбеляза, че българската политическа класа по принцип се страхува от Русия и има защо. А това, което става сега, смята политологът, е неконвенционално, нещо, което рядко се случва. 

Той добави, че му "звучи повърхностно, засегнатите личности, не че част от тях не са много видими представители на руското лоби в България, но има и много по-мощни, в политически план, представители, които оставят извън това, което се случва".

Минчев се спря на хипотезата, че случващото се ще се използва като оръжие от властимащите в контекста на приближаващите местни избори

"Това, разбира се, е възможна интерпретация, но на мен лично ми се струва, че тя не би могла да бъде единствената. В България много, много рядко управляващите си позволяват да атакуват Русия. Няма смелост в политическата класа категорично да защитава българските интереси срещу руско посегателство, дори и в най-ревностните европолитици. 

Много, много рядко в България управляващите си позволяват да говорят за Русия или да предприемат мерки по отношение на Русия, които са свързани с подобен тип квалификации, каквито днес срещаме", каза той.

"Ако акцията се основава на реална заплаха, това е реалната заплаха на подготвяне на сериозен удар срещу настоящото статукво в България", заяви още Минчев.

Той коментира и интерпретацията на скандала през хипотезата за натиск от евроатлантическите ни партньори с цел да бъдат предотвратени хибридните атаки срещу България, идващи от Русия:

"Ако това беше обяснението на нещата, нямаше да се разиграва на равнището на Николай Малинов, Ваня Добрева и т.н. В България има много по-сериозни фактори, които гарантират руското влияние в българските икономика и политика и във вземането на институционалните решения. Ако имаше такъв натиск, той нямаше сигурно да остави без последствие и видимите лобисти на руските интереси в България. В парламента можем да посочим лидери на партии, заемащи позиции, пряко подкрепящи интересите на Русия и в ущърб на българските интереси - и по отношение на самолетите Ф-16, и по отношение на "Белене".

Коментари

true lies's picture
true lies
truelies

На всички е ясно, че "шпионското" дело

е разработка, подобно на истерията "Решетников", която се развихри навремето срещу Радев, на политтехнолозите на Герб, които са се посрали от перспективата да загубят София. Немедленната подкрепа на козяшката и брекзитанската амбасади, отдавна известни с масовите фалшиви партенки за "Русия", с които бягат от вътрешнополитическите си проблеми показват и откъде е дошла идеята за "разработката". Резултат от гръмовните обвинения ще има, колкото има резултат от всички останали гръмовни юридически глупости на герберастията - никакъв. Причината е, че сред европейските граждани няма много компетентни юристи.
true lies's picture
true lies
truelies

герберасти

дори и 100 минуса да сложите, това няма да промени фактите. а фактите са, че колкото видяхме "плана Решетников", за който герберастията и окологерберастите още пускат слюнки, толкова ще видим и нещо повече от предизборни изпълнения на прокуратурата-бухалка срещу опозицията на мутрите. А вие с минусите сте за тях.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Руското озлобление срещу

Руското озлобление срещу България ще нараства, защото народът български, а не само интелигенцията, започнаха да осъзнават, че Имперска Русия винаги насилснвено е спъвала нашето развитие, просперитет, за да не избягаме от нейната изостанала орбита. По същата причина България е бъкана с въоръжени руснаци, за да поддържат насила зедно с русофилите-българоядци сегашното мизерно проруско статукво. Докато се наканим да се освободим от руското насилничество, което не можа да стане от раз, а постапенно милимтър по милиметър, българската държавност може да изчезне. Първата стъпка е на избори да изгоним руските слугинки Борисов, Радев, Доган, Не е вярно, че Борисовото управление няма алтернатива. Алтернативата е ДБ, която все още електорално не е силна, защото и смачканият ни народ от руската хибридна война в патриотично отношение е твърде слаб!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.