Бившият вече омбудсман Мая Манолова се регистрира днес като независим кандидат за кмет на София и обяви как смята да финансира кампанията си - само с малки дарения от граждани, не от "олигарси".

"Кампанията тръгва. Вече имаме банкова сметка, която днес по-късно ще обявим на моя сайт. Ще приемаме малки дарения от граждани. Отказваме да се възползваме от възможността от подкрепа от корпорации и фирми. Ще приемаме единствено и само дарения от граждани. Зад мен като граждански кандидат стоят гражданите, не олигарсите. Не фирмите. Ще разчитам на гражданите", обяви Манолова, цитирана от агенция "Фокус".

Във връзка с вчершната медийна публикация с неприлични снимки на жената до кандидат кмет на София, Манолова заяви: "Предупредих отдавна, че кампанията е мръсна. Днес на Деня на Съединението като че ли не е моментът да говорим продължително за това. Още от днес моя екип и моята камапния изключват микрофоните си за този сайт". Тя призова и останалите кандидати да работят и да дават изявления единствено и само на медии. "Утре при започването на подписката на входа на Южния парк ще правим специално изявление за това", допълни още Манолова.