Тялото на бившата скиорка Бланка Фернандес Очоа е намерено в планина край Мадрид, обяви местната полиция. Тя беше обявена за издирване на 23 август и в акцията участваха стотици хора. Причините за смъртта й се изясняват. Според първочаналната информация по тялото ѝ не са забелязани следи от насилие.

Бланка Фернандес Очоа стана първата испанска спортистка, взела медал от зимни олимпийски игри - в Албертвил през 1992 г., бронз.

Тя беше много популярна и обичана в родината си. След края на кариерата си участва в риалити формати, други тв продукции и инициативи. Играеше голф.

Последната следа от нея е черният ѝ "Мерцедес", открит в селце край Мадрид на 1 септември. Напуснала е дома си без мобилния телефон и не е използвала кредитните си карти от 23 август насам. Тялото ѝ е намерено от куче.

Преди няколко години от рак почина нейният по-голям брат и също прочут скиор Пакито Фернандес Очоа, който стана олимпийски шампион през 1972 г. Наскоро Бланка Фернандес се е развела и заживяла със сестра си.