Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската космическа агенция НАСА разследва случай, който би могъл да се окаже първото в историята престъпление, извършено от Космоса, пише "Ню Йорк таймс".

Астронавтката Ан Шарлот Макклейн е обвинена от брачната й партньорка Съмър Уордън, с която са в развод, че незаконно проникнала онлайн в банковата й сметка, използвайки компютри на НАСА.

Уордън, бивш офицер от военнонъздушното разузнаване на САЩ, обвинява Макклейн, наградена астронавтка и подполковник от американската армия, че се сдобила с незаконен достъп до банковото й досие и следяла движенията в него. 

Уордън се е оплакала пред Федералната комисия по търговията и признала пред властите, че от сметката й не е липсват пари.

Макклейн отхвърля обвиненията, твърдейки че винаги е имала достъп онлайн до банковата сметка на партньорката си и следяла разходите, за да се уверява, че в нея има достатъчно средства за отглеждането на сина им, за попечителството над когото двете са в съдебна битка.

НАСА отказа да коментира личния живот на служителите си, а адвокатът на Макклейн заяви, че Уордън не и е забранявала достъп до банковото си досие.

Родителите на Уордън отишли по-далече и обвинили Макклейн в кражба на самоличност.

Двете са сключили брак през 2014 г., а са в развод от 2018 г.

 

 

Макклейн (втората отляво надясно) на борда на Международната космическа станция. Видеото от Туитър

Коментари

Не от Космоса, а от Астроса.

Не го е извършил космонавт, а ЛГБТ-астронавтка, крем дела крем на модерното общество.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.