Като предизборен компромат определи информацията, че е получил акт за неплатени данъци, лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. 

"Не съм получавал такъв акт. Това е откровен предизборен компромат с участие на държавата. Това, което подаваме към данъчните служби и което все още не е стигнало до тях поради административен хаос, са командировките в телевизията, в която работех за 2011 и 2012 г.”, заяви в студиото на Нова телевизия Бареков.

Той заяви, че върху данъчните служители има натиск от страна на финансовия министър Румен Порожанов под въздействието на Бойко Борисов. Натискът се изразява в по-кратък срок за приключване на данъчната ревизия - за два дни, а не за три месеца, какъвто е законовият срок. Бареков подчерта, че е подал сигнал за това до главния прокурор.

Лидерът на ББЦ каза, че ако има някакви неплатени данъци е готов да ги плати, но първо ще обжалва пред съда. На въпрос дали служителите на "НоуФрейм Медия", които излязоха на протест заради неизплатени заплати, той каза, че в TV7 „цари пълен хаос“.

"НоуФрейм“ ще си получат заплатите в мига, в който синдикът си свърши работата. Ние ще се разплатим и със служителите си, и с контрагентите си. В България е пълно с беззаконие. Всеки удар по мен – от данъчни, от прокуратура, си е чиста предизборна ситуация.", каза още той.

Бареков заяви, че ББЦ е единствената партия, която е написала предизборна програма. По думите му никоя от другите партии няма такава. Той допълни, че единствено ГЕРБ са написали програма, но без да я публикуват, и с тях може да води диалог. Новият политик каза още, че не определя кампанията си като популистка, и допълни, че може да погледне и двамата си сина в очите и да им каже, че не е купувал гласове. 

"Две партии купуват гласове в България и това са БСП и ГЕРБ. Българският избирател според мен масово не е склонен да си продава гласовете", каза още лидерът на ББЦ.

На въпроса дали ходи по улиците с охрана, той заяви:

"Аз не съм наркобарон, не съм Бойко Борисов, за да излизам с гардове и да ме пазят."

На финала на разговора, Бареков трябваше да определи всеки от политическите си опоненти с едно изречение. Той отказа да коментира Радан Кънев и каза, че определението на Даниел Вълчев "напънал се теноро в Старозагорската опера" отговаря най-точно на лидерът на ДСБ. Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "мазен", Михаил Миков като "посредствен", а Бойко Борисов според него е "двуличен".