Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пускането на третия лъч на метрото в София, което се очакваше през септември, ще се отложи до февруари 2020 г. 

Това съобщи пред БНР директорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев.

Новият участък от метрото ще е от "Красно село" до "Патриарх Евтимий". В частта от бул. "България" до "Красно село" тестовете вече са започнали и ще приключат до края на октомври. А в края на месеца ще започнат и тестовете от бул. "България до ул. "Граф Игнатиев".

"Това е ново поколение системи за управление. Досега ние за три месеца правихме тестовете на предишните участъци. Минималният срок, по искане на "Сименс", беше осем месеца, но те се съгласиха да го намалим на шест месеца. И в момента работим в този шестмесечен срок", обясни Братоев.

Не става ясно обаче защо тези срокове не са предвидени в проекта и защо тези срокове са изненада за "София Метрополитен".

"Строим. Трудно, да не си помислите, че е лесно, защото страшен обем от работа има", казва още Братоев.

По-късно кметицата на София Йорданка Фандъкова допълни през Facebook, че забавяне е имало заради слаби почви в някои участъци от трасето, но подчертава, че няма да допусне компромис със сигурността и качеството на работа заради предстоящия местен вот.

Коментари

...

Ше чакаме. Немаме друг избор.
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Колко

хубаво би било да няма метро и Борисов да е виновен...ах мечти...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.