Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков е сменен. Той ще оглави полицията в Кърджали, а временно на поста му в Пловдив ще е досегашният му заместник Димитър Събчев. Кадровата рокада бе обявена в Пловдив от главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Не е известно, дали Събчев ще остане титуляр на поста. Няма и официално обяснение за мотивите на двете преназначения. 

По-рано през деня вътрешният министър Младен Маринов разпореди проверка за смъртта на арестант, скочил от третия етаж на Шесто РПУ в Пловдив. От пресцентъра на МВР съобщиха, че инцидентът е станал
късно вчера. 30-годишният задържан за наркотици е поискал да ползва тоалетна и е успял да скочи през прозореца, въпреки че е бил придружаван от униформени служители. 

"Възползвайки се от притворената врата, скочил през прозореца от третия етаж. Незабавно е пристигнал екип на спешна помощ, мъжът е транспортиран в болница, където по-късно е починал от получените при падането наранявания", се казва в съобщението на МВР.

Мъжът е бил задържан след полицейски проверка. С него е имало още два души. Мъжът е "изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество" при вида на полицаите, твърдят от МВР. Загиналият е криминално проявен за грабежи и наркотици.