Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Конгресът на САЩ е предприел миналата сряда крачки, с които скоро може да бъде санкциониран "Турски поток", както и други руски тръбопроводи, предаде Spglobal.com

Комисията по външни работи в Камарата на представителите одобри акта "Защитата на европейската енергийна сигурност". Чрез него ще може да бъдат наложени санкции срещу всеки, който продава, наема и осигурява машините за полагането на тръби, като те ще бъдат специално насочени срещу "Северен поток 2" и "Турски поток".

"Като се прицелваме в машините за полагане на тръби, ние ще прекратим работата по средата, но няма да позволим неочаквани последици за съюзниците ни в Европа", съобщи републиканският представител от Илинойс Адам Кицингър по време на изслушването в Комисията.

Именно той предложи законопроекта за гласуване, като това ще е един от четирите акта срещу Русия, които могат да влязат в сила още през лятото, съобщиха източници от Конгреса. 

За да влязат в сила обаче, първо ще трябва да бъдат одобрени и от горната камара - Сената.

Бившият кандидат-президент Рик Пери сподели през май, че вярва, че ще бъдат наложени санкции срещу компаниите, участващи в изграждането на "Северен поток 2".

Според анализатори разговорът между Тръмп и Путин на Г-20, "било той твърде приятелски, или студен - също може да предизвика Конгресът да наложи нови санкции на Русия".

По-рано през юни Тръмп намекна, че "разглежда" възможни санкции срещу компании, които участват в изграждането на "Северен поток 2".

Коментари

Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

Сенатор Маккейн

Ще се обърна в гроба, докато вие се решите на санкции за потоците....
 's picture

Rhapsody of fire

Всички антируски мерки са

Всички антируски мерки са предварително и вовеки благословени.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.