Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Цветанов е извън ГЕРБ. Колкото БСП могат да я питат какво прави Жан Виденов, или ДПС за Лютви Местан, толкова можете да ми зададете въпроса дали Цветанов е там или нe."

Това каза премиерът Бойко Борисов. Така той коментира слуховете, че зад "Еврохолд", който купи активите на ЧЕЗ, стои бившият зам.-шеф на партията Цветан Цветанов. Цветанов обаче е само извън ръководството на ГЕРБ. Той подаде оставка заради скандала "Апартаментгейт" като зам.-председател и като лидер на парламентарната група, но заяви, че остава член на партията.

Борисов каза още, че трябва да се изчака независимите регулатори да се произнесат по сделката. На въпрос кой стои зад "Еврохолд", той отговори с въпрос:

"Този, който стои, сутринта беше по бТВ и говори ясно. Вие не знаете ли кой е?"

Борисов заяви, че сделката е извършена в Чехия от частна компания.

"Като премиер нямам право да коментирам такава сделка, защото подобно изказване може да нанесе тежки последици. Да бъдем осъдени като държава и да платим огромни пари. Не се меся в работата на независимите регулатори. Както не се намесихме, когато имаше предишен купувач, така и днес. И предишния път се направи политическа атака, впоследствие се оказа, че не е основателна", каза още Борисов.

Изявлението на Борисов бе след среща с "Обединени патриоти" по повод намаляването на партийните субсидии. По тази тема премиерът заяви, че до края на юли ще бъде решено с колко да се намалят субсидиите, като ГЕРБ продължава да подкрепя субсидия от 1 лев на глас.

"Започват консултации в парламента. До края на мандата данъци няма да пипаме. Коалицията реши, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят, защото влизат в противоречие с коалиционното споразумение", каза още Борисов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че "Обединени патриоти" ще инициират консултации в парламента по темата за субсидиите още през тази седмица.

"Законите ще бъдат гледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Като сме поставили срок двата закона да минат през зала до ваканцията от 1 август, за да не бъдем упреквани, че умишлено отлагаме въпроса за субсидиите. Обединихме се около една обща позиция, че по въпроса с партийните субсидии не трябва да се действа припряно и е редно да бъде подложен на по- мащабно обсъждане между всички политически сили в парламента и не само", каза още Симеонов.

Коментари

 's picture

Petyo9

Загрижил се

Бойко Борисов за това колко пари щял да плати за едно изказване! А това, че ще плащаме глоба от 77 млн. EUR заради монополното положение на БЕХ не го споменава. А това, че още по-тежка глоба за същото от 300 млн. ни изглежда "в кърпа вързана" също е без значение. Да не говорим и за умишлено загубеното арбитражно дело за АЕЦ Белене, от което България е ощетена с 1.7 млрд.EUR !!!
Илия Енчев's picture
Илия Енчев
Енчев

Анти КОТЕРИЙНОСТ и КОРУПЦИЯ!

Уважаеми сънародници, нека НЕ-бъдем вече толкова ПРОТЕСТАРЯТСКИ идейно-оглупяли че, да гласуваме за деконсолидацията на България, чрез членство в която и да е култ-групирала се сбирщина. Политиката си изигра Народ-деконсолидиращата роля с 20ти век! Сега е време на истинска КОНСОЛИДАЦИЯ въз ОСНОВА на НОВО СОЦИАЛНО ПРЕУСТРОЙСТВО, което ние Българите сме длъжни да покажем на Човечеството, чрез плана за промяна с название; "Българският нов жизнен формат", който изготвихме и сме длъжни да приложим, за да покажем на Човечеството, без-кръвният път към Мирът и прогреса на планетата. ЦИК ( централната избирателна комисия ) е НАЙ-ГОЛЯМИЯТ РАЗЦЕПНИК ЕДИНСТВОТО на Народа. Българите зашлевихме прозвището ( Център за Идеологическа Конфронтация), вследствие на безотговорността и че, записва кой да е, единствено въз основа на съмнително събран или купен брой подписи. Без да ИЗИСКВА Най-важното от всеки един пред-изборен кандидат или група КОИТО РЕГИСТРИРА, а именно; "ПЛАН-ПЛАТФОРМА ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА НАРОДА-Български", като МНОГО-ЕТНИЧЕСКИ и тотално радединен. БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ и няма да бъде Държава, АКО НЕ ВЪРНЕМ СУВЕРЕНИТЕТА Ѝ! Ако не върнем СУВЕРЕНИТЕТА на БЪЛГАРИЯ, младото ни поколение няма да има РОДИНА ! СТОП на 15 годишното ни €vro-РОБСТВО !! СТОП ЧУЖДОПОКЛОННИТ€-крадци на РОДОЛЮБИЕТО ни!! Н€ може и няма да има д€мокрация и истински-съюз в условия на санкции, р€стрикции, ултиматуми и заплахи, сред държави-членки с потъпкан и откраднат-СУВЕРЕНИТЕТ! ( КОТ€РИЙНОСТ*; - ползване на служебно-държавните постове, единствено за лична облага. Престъпление, много по-ужастно от КОРУПЦИЯТА, заради липса на много строг закон париращ това явление!) Престъпно-явление, много по-ужастно от КОРУПЦИЯТА, заради липса на много строг конституционен закон, забраняващ това!) СТОП крадците - ЧУЖДОПОКЛОНЦИ на РОДОЛЮБИЕТО ни!! БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ и няма да бъде Държава, АКО НЕ ВЪРНЕМ СУВЕРЕНИТЕТА Ѝ! Ако не върнем СУВЕРЕНИТЕТА на БЪЛГАРИЯ, младото ни поколение няма да има РОДИНА ! С уважение; Енчев
 's picture

Petyo9

Мозъчните гънки

не могат да се видят, но липсата им лъсва моментално.

Смех!

ББойко пак легна на Ниновичока!
 's picture

Бобо

плужека

Тоз тиквеник е толкова жалък , че чак не е за коментар , долна , страхлива и подла КДСарска подлога е наш Бацо .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.