Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От Фонд "Земеделие" проверяват къщите за гости на роднини на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в община Борино, предаде бТВ.

Инспекторите са открили нарушения, но няма да наложат санкции.

По европроект за над 260 хиляди лева са построени три къщи за гости в Чала, съобщава телевизията. Проверяващите ги откриват заключени. Според тях - собственик е Невредин Кючюк, шурей на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Инспекторите не откриват Кючюк и по телефона.

Една от къщите на Невредин Кючюк. Инспекторите не могат да направят нищо, защото няма кой да им отключи.

Репортерите не намират въпросните къщи за гости да се рекламират в туристически сайт, нещо повече - няма информационна табела, от която да става ясно, че може да се отседне в тях. Оказва се в къщите няма дори ток.

Къща за гости има и сестрата на Кючюк - Затие Караахмед, балдъза на Карадайъ и жена на кмета на Борино Мустафа Караахмед. Тук проверката показва по-малко нощувки от заложените по бизнес план.

Кметът отказал коментар пред медията.

Бтв отбелязва, че изненадващо - в друга къща за гости в Борино, получила 280 хиляди лева субсидия, екипът открил самата Затие Караахмед. Туристи нямало.

Въпреки констатираните нарушения и трите къщи няма да връщат субсидия, тъй като 5-те задължителни години, в които те трябва да бъдат използвани по предназначение, са изтекли.

"Държавен фонд "Земеделие" може да направи само анализ за неизпълнение на бизнес плана и да предостави информация на Главна дирекция „Национална полиция”, която също извършва проверка”, обяснил пред телевизията Калоян Костадинов, зам.- директор на ДФ "Земеделие".

От фонда признават, че откакто са построени, къщите се проверяват за първи път.

Коментари

"Въпреки констатираните

"Въпреки констатираните нарушения и трите къщи няма да връщат субсидия, тъй като 5-те задължителни години, в които те трябва да бъдат използвани по предназначение, са изтекли." Значи, ако 5те години не са изтекли ще кажат, че има още време да се изпълни бизнес плана. Като са минали годините - няма какво да се направи.

Уважаеми органи,

Отивам да си опъна палатка на Корал! Но няма да можете да ме глобите, защото ще я заключа!
Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

никакви срокове не са изтекли-държавата да действа по закон!

Естествено,че подлежант на връщане нпарите. ДФЗ да си предяви исковете в съда, а не да се обяснява по медиите. Срокът за връщане на парите изтича, в петгодишен срок, от изтичането на петгодишния срок в който къщата е сладвало да бъде къща за посрещане на туристи. Къщите за посрещане на туристи-така наречените къщи за гости са длъжни да посрещат туристи поне пет години, а давноста за търсене на парите, е общата петгодишна давност, започваща от последния ден на изтичането на срока. Ако ДФЗ не предяват искове, длъжностни лица от ДФЗ рискуват да отговарат пред чичко прокурор-а там вече давността е много дълга... Що се отнася дали е изтекъл срокът за налагане на глоби-въпрос на математическо изчисвление, вероятно не е-скрокът на давността почва да изтича от края, а не от началото на петгодишния срок. Не отговаря на истината твърдението,че държавата не може да направи вече нищо. може, и още как!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.