Големият актьор Доналд Съдърланд и неговият син Росиф озвучиха новия анимационен филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата“, съобщи самият художник във Фейсбук. Филмът е по едноименния роман на Георги Господинов.

„Всичко е възможно, когато има добра воля и отдаденост! Гласовете на английската версия на „Физика на тъгата“ бяха записани и завършени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал – пише Ушев. – Благодарение на тези невероятни хора, актьори и вече съмишленици в „Тъгата“ – Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в ролите на сина и бащата), които доказаха, че колкото по-голям артист си, толкова си по-човечен и скромен.“

Френската версия на „Физика на тъгата“ е озвучен от канадския актьор и режисьор Ксавие Долан.

„В момента довършваме звука. Беше лудост. Това са едни от най-търсените гласове в киното (и не само гласове). Но се получи много добре. Във филма има разминаване на гласовете на син, баща и минотавър, които понякога говорят едновременно. И търсехме наистина баща и син актьори“, обясни пред „Площад Славейков“ художникът.

Аниматорът работи от 8 години по „Физика на тъгата“, който ще бъде с дължина 27 минути. Филмът е анимиран изцяло на ръка, чрез техниката „енкаустика“.

Теодор Ушев отбелязва, че екипът е превъзмогнал „болести, трафик аксиденти, закъснения на самолети, и т. н., за да се случи всичко така, както е било замислено“.

"Площад Славейков"