Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Напълно е възможно бизнесменът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ. Това заяви пред бТВ евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев. Така той коментира съгласието, постигнато между ГЕРБ и ДПС за субсидия за партиите от 1 лв. на глас и падане на лимита за дарения от физически и юридически лица.

"Ако намаляването на субсидията беше просто скандален популизъм, тук е по-сериозно. Аз съм загрижен за бъдещето на демократичния процес. Това е връщане назад. Не става дума за нещо ново. Връщане към най-мрачните времена на взаимоотношения между политика и бизнес. Узакнояване на политическия рекет. Ние знаем, че го има", каза Кънев.

Той допълни, че американският модел на финансиране не съществува в Европа.

"Той съществува в САЩ, има своите дълбоки корени и своите огромни недъзи", каза Кънев.

Според него целта на ГЕРБ и ДПС е да се елиминира политическата опозиция, особено новите политически сили. Той припомни, че ГЕРБ и ДПС почти навсякъде са в коалиция в местната власт.

"ДПС отдавна съчетава политиката и олигархията.  ГЕРБ има желание  да им подражава. Историята на партията на Борисов е история на едно възхищение от модела ДПС в смесение райони, което Борисов се опитва да пренесе извън тях, на национално ниво през коалиция с г-н Доган и г-н Пеевски. Много голяма заплаха за полтическия процес. Изнасяме бълагарската политика на пазара и казваме -  ще решават хората, които имат много пари, а не народът", каза Кънев.

И допълни:

"Г-н Доган като собственик на "ТЕЦ Варна" може да финансира партия ГЕРБ. ДПС има много по-малко влияние в парламента и в общинския съвет във Варна. Така г-н Доган ще получи много по-лесно разрешения за пристанището. Той вече получава много лесно всичи тези съгласувания. Има мълчаливо съучастие на областана управа, която не актува терени, които са публична държавна собственост. Напълно е възможно бизнесменът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ", каза още Кънев.

Той заяви, че с ГЕРБ са в една и съща европейска партия, но това не пречи да имат различни възгледи за България и за Европа.

"С всеки представител на СДС имаме повече общо в сравнение с всеки представител на ГЕРБ", каза още Кънев.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Поне Радко няма да го мислим

Толкова евра на куп всеки месец...
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

#КОЙ

Тази история смърди от'сякъде и е пример за това как насрали се политици (13.5 лв вместо 11) се мъчат да извлекат полза от насирането като искат сега директно да се продават на бизнесмените и носят от девет дола вода. ОТВРАТИТЕЛНО!!!! Ама така било в Америка. Ние сме Европа - имаме различна култура, включително политическа. Да оставим настрана въпроса, че Кара не знам си кой няма как да знае какво е в Америка, защото е полуграмотен. И какъв е резултатът от финансирането на партиите в САЩ от бизнеса - две партии управляват от два века и кусур... ето къде е заровено кучето - познайте кои ще са тези две партии според ДПС и ГЕРБ???
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Змията не се убива от опашката!

Ако ДБ иска да бъде истинска алтернатива на бойковизма и на доганизма, трябва да намери начин да увеличи електоралната си подкрепа. Освен ДБ никоя друга политическа структура не може да се похвали с почтеност, честност, уважение към избирателите, нетърпимост към кражбите, силно родолюбие, европеизъм. Тези качества трябва да бъдат съхранени. Това безспорно е златната основа на ДБ, но това не е достатъчно. ДБ е политическа структура и тя ясно трябва да назове враговете и приятелите на Отечеството. Всеки българин с нормално функциониращ мозък няма как де не види, че от векове Турция и Русия са наши политически врагове, включително и в днешни дни. Особено Руската империя, която след Освобождвението ни попречи да се влеем в Европа, и така изградихме изостаналия руско-турско-азиатски тип държава. ДБ трябва да представи програма за противодействие на руското насилничество над българите с мирни срдства, как ДБ ще защити българите от руската намеса във вътрешните ни дела. Борисов, Нинова, Доган и шайка не са без значение за съдбата на България, но в крайна сметка те са само платени отровни пипала на Москва и на Анкара. Народът отдавна е казал: змията не се убива от опашката. Русия, Русия е нашето голямо политическо зло, жадуваща за земята ни, нещо към, което се стреми и надигащата се Турска империя Със системна и упорита родолюбива дейност ДБ може да увеличи електоралната си сила и да изпълни мисията, която Съдбата й възлага –независима просперираща Българи в голямото европейско семейство.

Какъв беше проблемът да се финансират и досега ?

Има хиляда начина една партия да се финансира от бизнеса или от физически лица дори и ако субсидията е 100 лв. на човек. Радан казва, че Доган получавал разрешителните ЛЕСНО. Е ТРУДНО ли да ги получава ? Защо ? Всичко му е законно, но понеже е Доган, трябва НАРОЧНО правителството да му СТЪЖНИ ЖИВОТА, и всичко да ме се дава С КЛИЗМА, ТРУДНО, ТЕГАВО ! Ето затова хората НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБЕ РАДАНЕ, заради тази мъничка отровна змия свита на кълбо в ума ти. И затова гласуват за Бойко, защото сърцето му е отворено като хан и всичко му се вижда, от всички.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.