Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Топло лято с температури по-високи от обичайните и по-чести валежи в Западна България.

Такава прогноза направи в студиото на "Здравей, България" по Нова тв климатологът доц. Георги Рачев.

Следващата седмица ще е много топло, по морето се очакват тропични нощи. Минималните температури ще са над 20 градуса. В края на седмицата пък ще има и тропични дни с максимални температури над 35 градуса, посочи Рачев.

В първите три дни от седмицата се очакват следобедни валежи.

Той допълни, че в Бургас максималните температури до края на месеца ще са между 27 и 30 градуса. Минималните температури ще са над 24 градуса. Такава ще е и температурата на водата.

"Лятото е най-дългият сезон в България. По някои показатели лятото е настъпило още през май. На 23 юни ще превалява в София и Западна България. Това е типично време за юни", коментира доц. Рачев.

По думите му през юли ще има повече валежи в Западна България от нормалното. В източната част по-малко. По-хладно ще е в Северна България. Според Колумбийския университет за целия летен период температурите ще са по-високи от нормалното. 

"Очаквам лято с нормални и по-високи от нормалните температури, като над Западна България валежите ще бъдат повече", обясни още климатологът.

"От 2000 година насам сме нямали студено лято", заяви още  той и допълни, че времето все още е много влажно.

Именно за това посъветва възрастните хора да си стоят вкъщи в часовете от 13 до 18 часа.

Ние сме градобитна държава, но засега се разминаваме с големи трагедии, посочи още климатологът.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.