Легендарната британска рокгрупа Pink Floyd показа обложката на своя дългоочакван нов албум The Endless River. На нея е изобразен мъж в лодка, плаваща по облаци към изгряващото слънце. Автор на рисунката е младият египетски художник Ахмед Амад Алдин, работещ с техниката на цифровата живопис.

Малък фрагмент от първото парче от албума с името What We Do се появи в 30-минутен клип, качен в официалната страница на групата в раздела, посветен на The Endless River.

Новият проект е съставен изцяло от композиции, записани през 1993 г. за диска The Division Bell, но по различни причини не влезли в него. The Endless River е първи албум на знаменитата група за последните 20 години. Той излиза на пазара на 10 ноември. Автори и изпълнители на парчетата са китаристът Дейвид Гилмор, барабанистът Ник Мейсън и клавиристът Ричард Райт, който почина през 2008 г. от рак.

"Прослушахме повече от 20 записа, в които свирим заедно. От тях избрахме музиката за новия албум" - разказа Дейвид Гилмор. - "През последната година добавяхме нови части и презаписахме други, като използвахме студийна технология, за да звучи всичко като албум на Pink Floyd от XXI век".

Ник Мейсън пък заяви, че проектът е посветен на паметта на Рик Райт.

"Мисля, че този запис е признание за това колко много направи Рик и че неговата музика бе сърцето на Pink Floyd", каза барабанистът.

The Endless River се състои от 17 инструментални композиции и една песен - Louder Than Words. Автор на текста на песента е съпругата на Гилмор - Поли Самсън.