Какво значение за Брекзита има визитата на Доналд Тръмп във Великобритания, пита се вестник "Индипендънт" и констатира, че значението не е било такова, каквото е очаквал президентът на САЩ. Приносът на Тръмп беше само в това, че засили вярата и усещането у британците, че са предадени независимо от това кой ще бъде приемник на Тереза Мей. 
Това ще е разочарование за Тръмп, но неговите възгледи няма да повлияят много на британската политика. Това че той подкрепи Борис Джонсън няма да промени изхода на надпреварата за лидерство в Консервативната партия. Детинските му обиди към Садик Хан няма да попречат на лондонския кмет да бъде преизбран догодина. А съветът му каква да е тактиката на Великобритания в преговорите едва ли ще определи как и дали ще напуснем ЕС, пише вестникът. 
Борис Джонсън наистина би се нуждаел от съвет как да се споразумее с разделения парламент, но Тръмп е последният човек, към когото би се обърнал той. Освен това позицията на президента на САЩ за цената за напускане на ЕС се опира на невярна информация, посочва "Индипендънт" и допълва: Единственото, което той наистина знае, е, че 39 милиарда лири се равняват на около 50 милиарда долара. 

Тръмп и Мелания посрещат гостите на приема в американското посолство в Лондон.

Едно ръкуване за деня е предостатъчно, извежда в заглавие "Таймс" и посочва, че при Доналд Тръмп все става дума за неговите непохватни ръкостискания с лидерите по света. Но той надмина себе си вчера, когато сякаш напълно пренебрегна Тереза Мей. Това стана, когато Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха на "Даунинг стрийт" 10, където президентът трябваше да разговаря с премиера преди съвместен обед. Тръмп се ръкува само с Филип, съпруга на г-жа Мей, докато г-жа Тръмп се ръкува с г-н и г-жа Мей. Беше ли това израз на високомерие или недоглеждане или опасение от зараза, пита се вестникът и припомня, че навремето Тръмп е казвал, че ръкостискането е "варварски" навик. За известно време случката породи всякакви възможни обяснения. Но после мистерията бе разбулена - двамата се бяха ръкували вече малко преди това, когато на работна закуска са обсъждали бъдещото търговско споразумение между двете страни, пише "Таймс". 
 

И Иванка блестеше на приема в посолството.

"Телеграф" припомня, че приятелството между Найджъл Фараж и Доналд Тръмп се гради на подкрепата, който британският политик е оказал през октомври 2016 г. на кандидата за президент на САЩ в тежък за него момент. Тогава огласени аудиозаписи, правени през 2005 г., уличиха Тръмп в крайно неуважително отношение към жените. Мнозина републикански конгресмени публично се разграничиха от своя кандидат, но Фараж го подкрепи категорично, пише вестникът. На вчерашната им среща Тръмп каза, че смята Фараж за приятел и го нарече "умен човек", пише БТА.