Антонио Конте вече официално е треньор на "Интер" (Милано). Бившият наставник на "Ювентус" и Италия очаквано замени Лучано Спалети, който очаквано беше освободен след края на сезона.

"Интер" стана четвърти в Серия А и отново ще играе в Шампионската лига, но това не задоволява феновете и шефовете на отбора, които искат да води битка с Юве за "скудетото".

49-годишният Конте се завръща в родината си. През миналата година договорът му в "Челси" беше прекратен, а наскоро той окончателно успя да осъди лондончани за 9 милиона паунда.

"Започва нова глава в моя живот, заяви Конте. - Много съм развалнуван. Избрах "Интер" заради голямото име на клуба и амбициите, които има. Имам огромно желание да върна "Интер" там, където му е мястото."

"Конте е един от най-добрите треньори. Убеден съм, че той ще ни помогне да изпълним целите си, а те никога да не се променят - "Интер" да е сред най-добрите в света", рече пък клубният президент Стивън Жанг.

Какво следва за "Интер"?

Мащабна селекция. Жанг е уверил Конте, че ще отдели солиден бюджет за нови играчи. Говори се, че "интеристите" вече преговарят с "Манчестър Юнайтед" за Ромелу Лукаку, когото треньорът опита да привлече от "Евертън" още когато беше в "Челси".

Клубът продължава да има интерес към Лука Модрич от "Реал" и Иван Ракитич от "Барселона". Неясна е съдбата на скандалния бивш капитан Мауро Икарди. Според италианската преса нападателят може да бъде отпратен. Не е изключено да го използват за размяна с отбори като "Реал", "Ювентус" или "Юнайтед".

Кои големи отбори още търсят треньори?

Двата големи съперника на "Интер" - "Милан" и "Ювентус". След провала в шампионата Дженаро Гатузо подаде оставка при "росонерите", а "Старата госпожа" отпрати Масимилиано Алегри.

"Ювентус" се е насочил към Маурисио Почетино и чака финала на Шампионската лига в събота, за да разбере дали може да го привлече. В медиите се завъртя и името на Жозе Моуриньо - като фаворит на Кристиано Роналдо.

Както и това на Ерик тен Хаг, предводителят на "Аякс".

Поне на този етап изглежда, че "Байерн" ще остави Нико Ковач, донесъл на клуба дубъл в Германия. Неясна е съдбата на Маурицио Сари. Твърдеше се, че той ще се раздели с "Челси", но пък сезонът за "сините" завърши добре - с купата в Лига Европа.

Ако Сари се окаже свободен, може да стане вариант както "Ювентус", така и за "Милан".