Онези, които се интересуват от международен футбол и четат, вече са наясно с тази история. Тя прилича на латиноамерикански сериал (чак за турски още не е - не достига съспенс), но е съвсем реална и касае не само личният живот на един прочут футболист, а и кариерата му. Както и съдбините на много голям клуб, какъвто е "Интер" (Милано).

Така че не мислете, че става дума само за някаква жълта история с модел и нейните мъже - футболни звезди.

Мауро Икарди

Роден е на 19 февруари 1993 г. в Росарио, Аржентина, но е живял много малко в родината си - италианските му корени го довеждат в Европа още на 9 г., когато заживява на Канарските острови. Там започва и футболната му кариера. Още от дете Мауро привлича вниманието на скаути на най-големите клубове в света. През 2008 г., когато Икарди е на 15 г., преминава в "Барселона" - каталунците "преборват" конкуренцията на една дузина кандидати.

След три години е продаден на "Сампдория" и остава само две сезона в Генуа, но му се случват неща, които оказват огромно влияние за живота му в следващите години. Както изглежда - ще продължат да оказват. През 2013 г. Икарди става част от "Интер" - само на 20 г. До момента той има 179 мача и впечатляващите 109 гола за "нерадзурите". В три от сезоните записва по над 20 попадения. В настоящия балансът му е 20 и 9.

Икарди се превърна в кошмар за "Милан", големият съперник на "Интер".

В тийнейджърските си години Икарди има мачове за юношеските национални отбори на Италия. В младежка възраст избира Аржентина и вече няма връщане назад. За 6 години таранът е обличал екипа на "гаучосите" само 8 пъти (1 гол), но това не е показателно. Добре знаем, че има нещо гнило в националния отбор на "албиноселесте" напоследък. Дори за футболист, носещ името Лионел Меси.

Уанда Нара, Макси Лопес и Икарди

Аржентинката Уанда Нара (32 г.) е модел, тв водеща и участничка в телевизионни формати. Ако я определим за по-кратко като тв знаменитост, няма да сбъркаме. През 2008 г. тя се омъжва за популярния аржентинския футболист Макси Лопес. Двамата имат три деца. Лопес и Икарди стават съотборници в "Сампдория" и приятели извън терена.

В края на 2013 г. Нара и Лопес се развеждат след сага, хранила дълго време италианските булевардни медии. На 27 май 2014 г. Уанда се омъжва за Мауро Икарди. Двамата стават родители на две дъщери. Мачовете, в които Икарди и Лопес се противопоставят в Серия А, са наричани "Уанда дерби" на Ботуша. Макси отказва да поздрави Мауро преди двубоите.

Икарди и Нара.

Според Икарди, той започнал връзка със сънародничката си чак след като Нара скъсала с Лопес и го напуснала. Още нещо - двамата футболисти не били близки приятели, а само съотборници. "Другата" версия е различна - русокоската изневерявала на Макси с Икарди, той бил причината за техния разрив. И не - съиграчите са били приятели, излизали са заедно, ходели си на гости. Има снимки, които доказват това.

Постепенно Уанда Нара става агент на втория си мъж и започва да го представлява. Тук някъде е време да спрем с личното и да преминем към професионалното.

Проблемните преговори

Нещата за Икарди вървят добре в "Интер". Преди началото на сезон 2015-2016 г. той е определен за капитан на отбора. В Милано започват да идват оферти от най-големите английски клубове и "Реал" (Мадрид) и всичките се отхвърлят. "Деветката" бележи на "Милан" и "Ювентус" и започва да става идол на "тифозите" на клуба.  Макар че в автобиографията си "Винаги напред", издадена през есента на 2016-а, ги обижда. След намеса на "Интер" Мауро вади въпросната глава от следващите издания на книгата.

В началото на тази година се заговори, че в италианското семейство ("Интер", Нара и Икарди) вече няма щастие - преговорите за нов контракт буксуват, тъй като хубавицата поискала огромни пари за нейния съпруг. Засега крайната оферта за годишна заплата е 7 милиона евро. "Толкова можем", рекъл изпълнителният директор Джузепе Марота на Нара, поне според италианската преса.

В популярното италианско тв шоу "Тики Така", Уанда Нара прави изявление, което взривява футболните среди там:

"Предпочитам "Интер" да закупи играч, способен да дава по пет добри паса на Мауро на мач, пред това той да подпише нов договор."

Какво рече?!

На 13 февруари Икарди е разжалван като капитан на "Интер" с решение на Марота и треньора Лучано Спалети. Те определят причините като "комплексни", не се касаело само до преговорите за контракта. Твърди се, че съблекалнята на "интеристите" се тресяла от проблеми и дрязги заради "променения" Икарди. Намесено в интриги бе името на хърватския национал Марчело Брозович. Лентата е дадена на вратаря Самир Ханданович.

Икарди отказа да пътува с отбора за мача с "Рапид" (Виена) от Лига Европа, пропусна вече и две срещи от Серия А. Гледа от трибуните заедно с Нара. 

"Тепърва ще става по-лошо"

Сега никой не обича Икарди. Ръководството на "Интер", съотборниците, медиите, феновете... "Нямаме нужда от наемници", такъв транспарант издигнаха "тифозите" на последните двубои на "Интер", а в социални мрежи и форуми припомнят на доскорошния си капитан как ги е "предал" още в книгата си.

"Мауро не е същият, аз не мога да го позная, коментира бившият му агент и приятел от детските години Албан Морено - човекът, когото Уанда Нара измести, пред в. "Кориере дела Села". - Той се промени, всичко в него се промени. Вече не сме близки, той ме отстрани от живота си, а аз бях човекът, благодарение на когото  отиде в "Барселона" и "Интер". Помагах му със съвети, подавах му ръка, но вече не. Занапред ще става все по-лошо. Така мисля. "Интер" постъпи логично и правилно - като голям клуб. Там работят истински професионалисти. Мауро вече не управлява живота си, друг го прави вместо него."

Разиграна беше и "личната" карта. Пред "Радио Ла 990" Макси Лопес се оплака, че почти не му се разрешава да се вижда с трите си деца и Икарди имал главна роля за това. Той ги срещал само за часове и то рядко, а телефонните разговори се прекъсвали. Мауро се държал "отвратително" с него.

А сега накъде?

Икарди е глобен със 100 000 евро заради самоотлъчките си от мачовете на "Интер". Той е заявил (чрез Уанда, разбира се), че ще се върне само при едно условие - ако му върнат лентата. Това не е толкова лесно, колкото изглежда, дори при успешен край на преговорите за нов договор. Играчите са обидени на своя лидер и не горят от желание отново да излизат на терена с него при целия му талант на завършен нападател.

И още един гол на Икарди във вратата на "Милан".

Наблюдатели смятат, че Икарди ще бъде продаден след края на сезона. Откупната му цена възлиза на 120 милиона евро, но тя важи само за клубовете извън Италия. За отборите от Апенините парите ще са други. Нагоре. Поначало само "Ювентус" е способен да плати толкова. 

От години се твърди, че клубове като "Реал" (Мадрид), "Манчестър Юнайтед" и други грандове от Острова се интересуват от Икарди. Никой не отрича, че той струва над 100 милиона евро. Малко сложно става с... неговия мениджър обаче. Никой не иска бомба със закъснител на такава цена.

Ами ако остане в "Интер" и като треньор на "нерадзурите" се завърне Жозе Моуриньо? Как ще делят един клуб и град, след всичко, което се случи с егото на Жозе в "Реал", "Челси" и "Юнайтед"?

А клубовете и без това се оплакват все повече от нарастващата мощ на агентите. Хора като Жорже Мендеш и Мино Райола вече направляват съдбата на цели тимове и лиги, а не просто на отделни футболисти. И все пак, може би е за предпочитане да имаш вземане-даване с безспорно умен, находчив и опитен "играч" като Мендеш (представлява хора като Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо) пред Уанда Нара.

Отворете профилът й във Фейсбук (примерно) и ще се уверите сами. Каквото и да си говорим името на Уанда Нара няма как да стои в едно изречение с тези на "Интер", "Реал", че и на Жорже Мендеш. Колкото и футболът вече да отива със страшна сила към "ентъртейнмънта".

Такива снимки публикува футболният агент Уанда Нара във Фейсбук...
... и такива...
... стига ви толкова.