Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Еврохолд“ ще използва финансиране от три западни банки за придобиването на българските активи на ЧЕЗ. Това съобщи ръководителят на холдинга Асен Христов в интервю за чешкото издание „Лидове новини“. Според Христов компанията, която е кандидат за сделката, след като предишният опит - с "Инерком" на Гинка Върбакова се провали", е водила разговори със 7 банки за финансиране. От тях са избрани три, но кои точно не се казва.

"Банките са три, западни и в топ 10", уточнява Христов, цитиран от БНР.

От публикацията в чешкото издание става ясно, че „Еврохолд“ ще използва одиторските услуги на „Грант Торнтон“, както и експертизата на руската „Ренесанс Кепитъл“. Христов обаче подчертава, че тя няма да участва с финансиране в сделката. Журналистът от "Лидове новини" подчертава, че при срещата си с борда на директорите на българския холдинг всички не са пропуснали възможността да подчертаят, че при сделката за ЧЕЗ „няма руски пари и руско влияние“.

През април тази година стана ясно, че най-големият публичен холдинг в България - "Еврохолд България" АД, получи днес ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп у нас. Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България било част от дългосрочната стратегия на "Еврохолд" за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж.  

Малко преди това се разбра, че чешката компания е прекратила предварителния договор с "Инерком". Дотук се стигна, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няколко пъти "поряза" евентуалната сделка за ЧЕЗ, непозволявайки фирмата на Гинка Върбакова да придобие бизнеса.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.