Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, ще бъде екстрадирана в България на 30 май, съобщава Нова тв. В момента тя се намира в Испания, където с мъжа й бяха задържани в дома на Георги Семерджиев-Шопа след неколкомесечно издирване.

Специализираната акция срещу Арабаджиеви се проведе в края на август. При претърсването на хотели, офиси и техни банкови сейфове бяха открити милиони лв., а бизнесмените бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. В ареста тогава остана с обвинение за пране на пари само младият им син - Вълчо, а след няколко месеца мярката му бе изменена на парична гаранция за 500 000 лв.

Двамата, както и техни сътруднички, са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

В началото на месеца процедурата срещу Ветко Арабаджиев в Испания приключи и той бе върнат под конвой в България. Вече минаха и две безрезултатни за него обжалвания на ареста му пред спецсъда и апелативната инстанция.