Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейците гласуват по-активно на днешните избори за Европейски парламент, отколкото преди пет години, показват данните, публикувани от световните медии.

Холандия, която гласува в петък отбеляза избирателна активност от 41,2% в сравнение с 37,3% на предишните евроизбори.

Във Франция днес по обяд (13 часа българско време) активността е 19,26% при 15,7% в същия час на изборния ден преди пет години и се очаква тя да достигне 47%.

По-късно днес данни от института Ифор (Ifop) показаха, че крайната избирателна активност във Франция се очертава 54%, т.е. с 10 пункта по-висока отколкато през 2014 г. и най-високата за последните 35 години.

Крайнодесният италиански вицепремиер Матео Салвини гласува в Милано, облечен с футболната фланелка на "скуадра адзура". Снимка АП / БТА

В Унгария в 15 часа (16 часа българско време) е 30,5% при 19,5% в същия час на изборния ден преди година и се очаква да достигне 36%.

Наблюдателите в Словакия, която гласува вчера предричат избирателна активност от около 20%. Макар и ниска, тя е по-висока от 13-те процента през 2014 година - най-ниската избирателна активност в ЕС на тогавашните евроизбори.

Румъния отбеляза в 13 часа активност от 31,42% в сравнение с 18,41% в същия час на изборния ден през 2014 г. Сега се очаква активността да достигне 46%.

Успоредно с евроизборите в страната се провежда и референдум за реформи на съдебната система.

Рекордьори по избирателна активност са гласувалите вчера малтийци със 72,6%. През 2014 г. тя беше 74,8%.

Коментари

Поголовно активност далеч под 50%

показва пълния провал на т.нар. "европейски институции". Хората правилно ги виждат единствено като корумпирани системи за преразпределение на огромни количества пари между "елитите" на разните европейски държави. Достатъчно е да се видят българските евродупетати, за да му стане ясно на човек какво дъно е ЕП.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.