Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компрометиращият видеозапис срещу крайнодесния австрийски политик Хайнц- Кристиан Щрахе, е бил "проект на гражданското общество с използване на методи на разследващата журналистика", каза вчера един от мъжете, за които се подозира, че са извършили операцията под прикритие, съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

Адвокатът на Щрахе каза вчера, че той е подал жалба срещу адвокат от Виена, детектив и жената, вкарала Щрахe в клопката, свалила австрийското правителство. 

Имената на австрийския адвокат и австрийския детектив са известни, макар да не се съобщават, но не е известно името на жената, изиграла ролята на латвийска племенничка на руски олигарх. Адвокатът уредил срещата с жената, а австрийският детектив се представил за нейн сътрудник. На тайно заснетата през 2017 г. среща на испанския остров Ибиса Щрахе обещава на жената обществени поръчки за изграждане на инфраструктура и й казва как да избегне законите за финансиране на партиите. Съветва я също да купи най-големият австрийски вестник и да оказва влияние парламентарните избори в негова полза.

Във видеообръщение вчера Щрахе не отрича, че е имало такъв разговор, но казва, че това било активно обсъждане на различни варианти, а не на конкретни планове. "Такъв брейнсторминг е позволен, нито е осъдителен, нито незаконен", казва той. 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

Разследваща УЖ журналистика в Австрия - две години отлежавала и чакала... Или съдебна еквилибристика в България - Мотивите по делото „Младост“: Имало е провокация към подкуп от предприемача Ваклин, но несъществена.. Та с последващите разкрития за Ваклин и една любовница.. Един ГЕШЕФТКО би трябвало да си направи харакири... НО!!! Той си е на паста и пак бори престъпността и УЖ са бори с корупцията..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.