Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Едва ли може да се коментира на този етап колко, в какво са виновни и дали доказуемо заслужено богаташи като Миню Стайков или Митьо Очите са в ареста. 

Дори можем да назовем "съвпадение" факта, че  в деня, в който първият има мярка за неотклонение, а вторият - дело по същество пред спецсъда, на държавния сайт на държавната прокуратура бе публикувана проверка на фамозното звено на МВР "Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода". Проверката е от 17 май. Сигурно е съвпадение...

 

В намерените и иззети с протокол, но и оповестени в прессъобщението находки се изреждат различни лекарства - и при единия, и при другия... Специално се отбелязва към края на въпросните изреждания кой с какво се лекува, както и че Стайков държал без рецепта инсектицид (б.а. - може пък да има в затворническата болница "съквартиранти", които не го кефят).

Факсимиле на официалното съобщение на прокуратурата.

По едно съвпадение пак днес един член на Висшия съдебен съвет - да, именно на тези "старейшини", които по конституция трябва да имат "високи... нравствени качества", обяви на всеослушание - само и само да прокара тезата си - че магистрат, подал молба за пенсиониране, е онкоболен. След което изтърси знаменателната фраза:

"Дано да навърши тази възраст!"

Напълно сериозен съм, не си измислям - точно това каза...

Дано бъда разбран правилно - по никакъв начин няма как да защитавам Миню или Митьо, или Ветко, или Банев, или някой такъв.

Но съществуват граници, които - честно казано - не знам как някои преминават.

И само първата от тях е, че става въпрос за очевидното погазване на закона и на регламентите за лични данни от самите "върхове" на правозащитната система. Какво право имат правозащитните органи да разгласяват кой от какво е болен?! 

Може би дори и на Цветан Цветанов му бе по-простено, защото от човешка гледна точка онова "разнасяне" на разговорите за "бебето във фризера" бе фиаско. Но Цветанов е политик - мръсна професия по презумпция, в която средствата за постигане на целта априори нямат значение.

Но помислете: изненадва ли ни състоянието на всичко друго, когато самите върхове на съдебната система нарушават законността и прегазват всякакви морални граници? Или са склонни да ги смажат в името на някаква мимолетна псевдопобеда?

На мен не ми се замисля...

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.