Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Австрийският канцлер Себастиан Курц поиска 1000 европейски регулации да бъдат отменени или поне правото за регулиране на тези области да бъде предоставено на държавите членки. Той направи това само две седмици преди изборите за Европейски парламент, предаде ДПА.
Хората в Европа искат отговори от ЕС на въпросите за сигурността, охраната на външните граници и климатичните промени е казал Курц в изявлението си, което беше разпространено от австрийската осведомителна агенция АПА.

"Но никой не се нуждае от европейски изисквания например за приготвянето на шницел и пържени картофи", посочва той. 

В изказването си Курц говори също за "регулаторно безумие" и "покровителствено отношение" на Брюксел.
Австрийският канцлер отдавна иска ЕС да бъде реформиран, а в предизборната програма на десноцетристката му Австрийска народна партия промените в съюза заемат челно място сред приоритетите й, отбелязва БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.