Ден след като новото управление на Нова тв съобщи, че се разделя с дългогодишния ръководител в медията – Силва Зурлева, се оказа, че има още промени. Виктория Бехар, която преди два месеца стана мениджър в новините на телевизията, също е била освободена в сряда.

Официалната позиция за поредната мениджърска рокада в телевизията е „оптимизация на нюзрума“, обясни кратко пред Клуб Z Виктория Бехар.

Новинарския екип на телевизията е имал първа среща с новия директор на "Новини и актуални предавания" Миляна Велева - бивш шеф на новините на свързваната с Делян Пеевски телевизия Канал 

По време на срещата с Велева всички са имали „дълъг разговор“. А журналистите поискали да разберат при какви условия ще работят в медията, какви принципи ще се защитават и каква ще е етиката. Към Миляна Велева имало въпроси от репортерите и за това дали е обвързана по някакъв начин с издателя и депутат Делян Пеевски.

Миналата година Виктория Бехар оглави дирекция "Комуникации" на министерството на българското европредседателство. Преди това има дълъг журналистически опит в бТВ и "България он еър".

В края на февруари т. г. тя оглави отдела за "Стратегическо развитие" на новините и актуалните предавания на телевизията. Като според официалното съобщение тя трябваше да отговаря за специалните проекти, медийно съдържание и дигитални трансформации в Нова телевизия. 

Съобщението за назначението ѝ тогава дойде, когато вече се очакваше финализиране на покупката на Нова тв от "Адванс Медиа Груп" на братя Домусчиеви.

Много е вероятно промените в екипа на Нова тв да продължат.