Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако сте забравили сагата с проекта за изграждане на нови бунгала на къмпинг „Юг“ преди пет години, сега е моментът да си я припомните. От тогавашното инвестиционно намерение останаха стърчащи и до ден днешен върху пясъците бетонови плочи.

Сега на ход обаче е ново - „строят се луксозни "каравани" - вили от дърво и с дограми, на първа линия, на стотици квадратни метри, копаят се изкопи, прекарват се нови пътища в гори и в облесени дюни, прекарват се всякакви незаконни комуникации от елкабели до канализация“, алармира гражданското обединение „Да запазим Корал“.

Русев е публикувал в профила на групата поредица от снимки от „изкопните работи“. Собственик на къмпинга е „Иф фаворит“ ООД.

Клуб Z опита да се свърже с управителя на дружеството Стамо Стамов, но той затваряше мобилния си телефон и до публикуването на настоящия материал не бе върнал обаждане.

Видимо от снимките собствениците на каравани разширяват площта си с форселти на дървени основи. Публична информация за дейностите не може да бъде открита.

Скандалът с намерението на „Иф фаворит“ да изгради 16 еднофамилни къщи в къмпинг „Юг“ повдигна тогава въпроса и със законността на вече изградения хотел и действащ от десетина години „Морско конче“, както и за картографирането на дюните въобще. Министър на регионалното развитие и благоустройството тогава бе Лиляна Павлова, днес седма в листата на ГЕРБ за Европейския парламент.

Цялата държава бе впрегната в разрешаването на казуса „Юг“ - замерваше се дюни ли са това или не, имаше обещания за затварянето на „Морско конче“, за отчуждаването на държавните дюни, попаднали в частни ръце и пр. 

Към днешна дата няма и сантиметър отчуждена дюна, а новият регионален министър Петя Аврамова дори  намекна, че това било невъзможно - „извади“ сметка от над един милиард лева, която все още не е видяла финансова обосновка.

В парламента се разглежда проект за изменения в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който в първоначалния си вид предвиждаше солени глоби дори за поставяне на хавлия върху дюна.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.