Вчера по това време ЦСКА-София се тресеше от напускането на Любослав Пенев и "замерянето" с декларации между ръководството на клуба и треньора. Днес обаче "червените" направиха силен мач и победиха "Черно море" във Варна - 3:1. Те бяха водени от временния наставник Добромир Митов - един от асистентите на Пенев.

Така идната събота двубоят ЦСКА-София - "Лудогорец" на "Българска армия" е със значението на финал в битката за титлата, макар че и двата съперника има къде да сбъркат след това. "Орлите" водят с три точки аванс, снощи те се добраха до 1:1 на терена на "Берое" - с голяма доза спортно щастие.

Предвид преките двубои, ЦСКА-София трябва да спечели с два гола разлика, за да поведе. До края остават четири кръга.

Днес на скамейката до Добромир Митов седеше Люпко Петрович, който вчера бе обявен за консултант на младия треньор заедно с Димитър Пенев. Стратега беше на трибуните.

Новите наставници на "червените" върнаха в титулярния състав трима "замразени" от Любослав Пенев - защитниците Божидар Чорбаджийски и Жоржиньо и халфът Едвин Джеси. Вратарят Витаутас Черниаускас също застана отново на вратата, след като в Пловдив преди дни остана резерва.

Първото полувреме бе за ЦСКА-София. Гостите започнаха с много амбициия този път да си тръгнат от може би най-негостоприемния домакинският стадион в България с победа. Тиаго направи пропуск в началото. Последва възможност и за Али Соу.

В 33-тата минута гостите направиха отлична контра, Соу подаде на Тиаго, португалецът напредна и с чудесен техничен удар даде аванс на ЦСКА-София. 

След почивката "моряците" натиснаха и бързо можеха да изравнят, но Васил Панайотов не уцели вратата от добра позиция. И домакините отново видяха топката в мрежата си след нова перфектна акция, в която гостите имаха числен превес. Тиаго даде отличен пас на Едвин Джеси и африканецът не сбърка - 2:0.

Удар за "червените" е контузията на десния защитник Иван Турицов. На негово място влезе Стойчо Атанасов, който сбърка в единоборство с юношата Мартин Минчев в 66-ата минута. Нападателят се справи първо с Атанасов, а след това и с Чорбаджийски, преди да подаде на Васил Панайотов, който намали - 1:2.

Интригата обаче не трая дълго. Игралият силно Али Соу получи отличен извеждащ пас отляво и в 75-ата минута върна аванса на ЦСКА-София. До края повечето опасности бяха пред вратата на ЦСКА-София, но "червените" удържаха и записаха първа победа от четири гостувания в морската ни столица.

Любопитно е, че първият официален мач на Любослав Пенев през февруари бе на същия стадион и тогава отборът му загуби.

Първенството ще има интересен край.