"Берое" изпусна "Лудогорец" - 1:1, в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Педро Еуженио заби страхотен гол с далечен удар в 84-ата минута, а в добавеното време Драгош Григоре изравни с глава след неумела намеса на вратаря Душан Перниш.

Старозагорци играха по-добре от шампионите, които бяха на малко повече от минута от загуба във второ поредно гостуване - по празниците те паднаха с 1:2 от "Черно море" във Варна.

Така "Лудогорец" има аванс от шест точки пред ЦСКА-София, който в събота от 17:30 часа гостува на "моряците" без подалия оставка Любослав Пенев.

Двубоят в Града под липите, както и всички останали в рунда, започна с минута мълчание в памет на починалия Динко Дерменджиев - величие на "Ботев" (Пловдив) и родния футбол.

Еуженио имаше възможност да вкара още преди почивката, а Перниш отрази удари на гостите. Най-големият пропуск направи Вандерсон.

След почивката срещата предложи доста динамика, но и грешки. При попадението на Еуженио "зелено-белите" се виждаха победители, тъй като "Лудогорец" бе доста неубедителен в атака - за пореден път. 

Стигна се обаче до корнер и изстрела на Григоре, който се разписва в пореден мач за сметка на нападателите на "Лудогорец", формата на които е доста слаба в края на шампионата.

В средващия кръг на 11 май "Лудогорец" гостува на ЦСКА-София.