Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентите на Турция и Съединените щати проведоха днес телефонен разговор, в който турският лидер предложи създаване на съвместна работна група за уреждане на разногласията по снабдяването с руски зенитно-ракетни системи С-400, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Президентът Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор днес с президента на САЩ Доналд Тръмп. Лидерите обмениха мнения по темата за Сирия и се споразумяха да продължат тясното си сътрудничество в борбата срещу тероризма. Нашият президент повдигна въпроса за създаването на работна група за доставката на системи С-400", съобщи в комюнике на канцеларията на президента на Турция.

Ердоган многократно е казвал, че Турция няма да се откаже от сделката за придобиване на системата за противовъздушна отбрана, въпреки натиска от Вашингтон. Сделката породи напрежение със САЩ, които казаха, че съюзник от НАТО не бива да получава такова оборудване от неприятелска страна, отбеляза Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.